Bettah Boxing Gym present, Zuid Nederlandse Kampioenschappen Boksen 24 & 25 Juni 2023

Alle ZNK WEDSTRIJDEN ZIJ HIER OP ONZE YOUTUBE KANAAL TE ZIEN.
Vergeet niet te like en te ABONNEREN.

Bettah Boxing Gym Zuid Nederlandse Kampioenschappen Boksen 24 & 25 Juni 2023

Twee dagen lang vonden de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Boksen plaats in de Schilderswijk. Het was een bijzonder moment om de finales terug te zien in Den Haag, bij deze prachtige club met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Op zaterdag 24 juni begon de actie exact om 18:00 uur, toen de bel voor de eerste wedstrijd luidde. Die dag stonden er 16 partijen op het programma, waaronder enkele halve finales. De winnaars van deze wedstrijden moesten de volgende dag opnieuw in actie komen. Op zondag 25 juni begon de eerste partij om 13:00 uur. Deze dag bestond uit maar liefst 20 finalewedstrijden, elk een genot om als boksliefhebber naar te kijken. En dat deden de ruim 350 toeschouwers dan ook, ze waren vanaf het begin tot het einde op het puntje van hun stoel geboeid.
Hier een kleine verslag van de vechters uitkomend voor BBG Boxingclub:

Tjoeman Chang:

Het eerste talent van BBG was Tjoeman Tjang die het op moest nemen tegen Sem de Vries van Gym Vogel. Beide boksers betraden vol zelfvertrouwen de ring, klaar om alles te geven en hun beste boksvaardigheden te tonen. Het publiek was direct in de ban van het spektakel en de energie in de zaal was voelbaar. Tjoeman, laat zien wat hij in huis heeft door goed te bewegen, te domineren en gecontroleerd te blijven. Hij bokst een goede wedstrijd en wint overtuigend alle drie de rondes.

Reynaldo Mercedes:

De finale van 71kg jeugd N-klasse was tussen Reynaldo Mercedes en Raf Koolen. Reynaldo heeft gisteren zijn halve finale gebokst en gewonnen. Na een kleine 24-uur rust staat hij weer in de ring voor de finale. In de eerste ronde gaat het over en weer en is de spanning te snijden. Reynaldo timed zijn stoten en blijft goed bewegen. Na twee rondes op zijn naam vecht Reynaldo de derde ronde rustig uit. Zijn tegenstander probeerde nog wel terug te komen met een paar snelle combinaties. Dit mocht niet baten. Reynaldo wint met 2-1 en is Zuid-Nederlands kampioen jeugd 71kg.

Adam de Koster:

Adam Onze danser! was vandaag weer te bewonderen na een lange tijd. Hij mocht het in een N-klasse prestatiepartij opnemen tegen Mohammed Hassan. Het is vanaf de eerste ronde een knokpartij. De ene na de andere combinatie zorgde voor een sensationele ervaring. De partijen waren van kwaliteit boksen voorzien.

Mohammed Amine Bettah:

Presteren onder druk dat is wat deze thuisbokser bewees. Niet alleen kwam hij uit voor BBG, hij is ook de zoon van coach en eigenaar Said Bettah die zichtbaar gespannen in de hoek stond. Het was een spannende partij waar over-en-weer gescoord werd en de heren alles gaven. Uiteindelijk ging de gouden medaille naar Mohamed Amin Bettah.
Het talent van BBG Mohammed Amine bokste een finale partij in de B-klasse jeugd 70kg tegen Deron Cukaj van R.B.V. Crooswijk. De zaal was vol en iedereen juicht de boksers toe. Mohammed Amine begint de wedstrijd scherp en zet druk op zijn tegenstander. Snelle combinaties van Mohammed Amine zorgen ervoor dat Deron moeilijk in de wedstrijd komt. Het publiek gaat los, iedereen roept Mohammed Amine zijn naam. Hij vecht overtuigend en domineert drie rondes.

Oleh Dorezhynslkyi:

Last but not least. Onze Oleh. Na wekenlange voorbereiding was het zover. Oleh kon eindelijk laten zien wat hij in huis heeft. Zijn tegenstander had een agressieve aanpak. Oleh laat zien dat hij graag zijn eigen tempo toepast. De eerste ronde heeft hij in handen. De tweede ronde kwam zijn tegenstander terug. Oleh vangt een paar stoten maar geeft deze ook terug. Aan het einde van de tweede ronde word de handdoek in de ring gegooid vanuit de hoek van Oleh. Vol onbegrip stopt hierbij dan ook de wedstrijd.


We willen deelnemende sportscholen bedanken voor het aanleveren van hun talentvolle boksers. Zonder hen was het niet mogelijk om zo een spectaculaire wedstrijddag te hebben.
Deelnemende Sportscholen aan het ZNK 2023:
BBG Boxingclub, Van ’t Hof Rotterdam, Barbells & Punches, Boxing Gym Holzken, Olympus Maastricht, Olympia 75, Fitboyz070, Boxingclub Alphen a/d Rijn, R.B.V. Crooswijk, Haagsche directe, Muscle Fit, SCM-Boxing Maastricht, The Punch Boxing Tilburg, Boxing Club Leiden, Team HVO, The Boxing Club Almelo, Boksver. Vermeulen Benthuizen, Boksschool Teus de Kruyf, Mesa Sport Rotterdam en Huk Tti Boxing.